Medalie de aur, după 34 de ani, pentru România la Campionatul European individual băieți U16! Triumf pentru Yannick Theodor Alexandrescou

30.09.2024

După 34 de ani, România are un Campion European la individual băieți U16! Acesta este Yannick Theodor Alexandrescou, care a cucerit medalia de aur după ce s-a impus în finala de la Parma în fața spaniolului Tito Chavez, cu scorul de 6-2, 6-1.

Alexandrescou devine astfel al treilea tânăr român care câștigă acest turneu, și primul din 1990. În acel an Andrei Pavel a luat titlul, în timp ce în 1989 Dinu Pescariu a câștigat același trofeu.

După victorie, Alexandrescou a declarat: „Ce săptămână, ce zi! Iubesc Parma! Am fost aici anul trecut, dar lucrurile nu au ieșit atât de bine atunci, acum sunt atât de fericit că am ajuns să joc din nou aici și, în sfârșit, să câștig! Acest loc este uimitor - terenurile, mâncarea, îmi place! Mi-ar plăcea să revin anul viitor, dar, din păcate, nu pot..." Acesta este cel de-al șaptelea titlu al sezonului, celelalte șase câștigându-le în circuitul ITF World.

În clasamentul pe națiuni, România (antrenor coordonator Ady Avram, antrenor federal și Daniel Cozma - antrenor) s-a situat pe locul 3, cu o medalie de aur (Yannick Alexandrescou) și una de argint (obținută la dublu fete, de la Maia Ilinca Burcescu și Giulia Safina Popa), după Italia și Spania.

La dublu băieți, perechea formată din Yannick Alexandrescou și Cezar Ștefan Bentzel a ajuns până în faza sferturilor de finală.

146 de jucători de top din 39 de țări membre ale Tennis Europe s-au aflat la Parma, în Italia, unde au participat la Campionatele Europene U16 ani, competiția având loc în perioada 23-29 septembrie.

Campionii la simplu băieți și fete s-au calificat automat pentru a concura la turneul de elită Tennis Europe Junior Masters, de la Monte-Carlo, din perioada 22-26 octombrie a.c.