Rezultate notabile pentru sportivi români la final de august și început de septembrie în turnee internaționale

09.09.2024

În ultima săptămână din luna august și în prima săptămână din septembrie, mai mulți sportivi din România au câștigat sau au fost finaliști în turnee internaționale.

Jucătoarea română de tenis Iulia-Maria Buculei a câştigat sâmbătă, 7 septembrie 2024, în Bulgaria, turneul ITF J60 Burgas Avenue Cup 2024. Iulia-Maria Buculei (vice-campioană națională a României la 16 ani și componentă a lotului național U16) a învins-o pe campioana Bulgariei, Briyana Ivanova, după ce a trecut în semfinale de Timea Gross din Slovacia (3-6, 6-4; 6-3). Pentru Iulia-Maria Buculei acesta este al patrulea turneu ITF pe care îl câştigă în anul 2024.

Naema Labib a devenit dublă campioană la Kosovo ITF Junior Open, impunându-se atât la simplu, cât și la dublu. O săptămână mai târziu, ea a fost finalistă la al doilea turneu din Peja, la Kovov.

La turneul J60 de la Burgas, Avenue Cup 2024, care a avut loc în perioada 2-7 septembrie, Călin Apostol și Matei Ene au devenit campioni la dublu contra perechii formată din Luca Niță Prunescu și David Morega. Interesant este faptul că toți cei 4 sportivi sunt antrenați de Hari Niculae.

Teodorescu Dragoș și Ștefan Szabo au fost câștigătorii probei de dublu a turneului Hai Cup Tennis Europe U14 de la Arad (după o finală cu David Andrei Bacliu / Paul Ghimbășan), Ștefan Szabo fiind semifinalist în proba de simplu, acolo unde Albert Pipie, în varstă de 13 ani, a devenit campion, după finala jucată cu Călin Munteanu. La simplu fete, Ania Curuia a fost finalistă. La dublu fete, campioane au fost Ilinca Niță / Maria Petrache Bozu, care au trecut în finală de Laura Ioana Dima / Eliza Maria Negoiță.

Ana Chiriță și Maria Capeti au fost campioane la dublu la turneul ITF J30 care a avut loc la Winners Club, în Cluj-Napoca. La simplu băieți, David-Ioan Morega a fost finalist, ca și Ana Chiriță la fete.

Maia Burcescu a devenit campioană la dublu, alături de Luna Vujovic, la turneul ITF J200 de la Novi Sad, din Serbia.