Turneul final al Billie Jean King Cup, la care s-a calificat și România, a fost mutat, de la Sevilla, la Malaga

17.07.2024

Turneul final al Billie Jean King Cup, din luna noiembrie a acestui an, la care s-a calificat și echipa României, a fost mutat de la Sevilla la Malaga, a anunţat miercuri, 17 iulie a.c. Federaţia Internaţională de Tenis (ITF). România va înfrunta în prima fază Japonia şi dacă va trece de aceasta va întâlni Italia în sferturile de finală.

Turneul va începe la Arena Martin Carpena din Malaga, Spania, la 13 noiembrie şi se va încheia la 20 noiembrie, ultimele două zile ale competiţiei suprapunându-se cu primele două zile ale fazei finale a Cupei Davis, care va avea loc în perioada 19-24 noiembrie.

"Relocarea a fost cerută de partenerul gazdă al evenimentului, Junta de Andalucia (guvernul Andaluziei), şi susţinută de primărie şi diputacion (consiliul provincial) din Malaga. Tuturor deţinătorilor de bilete existente pentru turneul final al Billie Jean King Cup la Sevilla li s-a oferit şansa de a-şi schimba biletele pentru aceleaşi sesiuni din Malaga sau de a primi o rambursare completă", a precizat ITF într-un comunicat.