Alexandru Jecan, semifinalist la dublu la ATP Ion Țiriac Challenger de la Brașov

08.07.2024

Tenismanul bolivian Murkel Dellien (26 de ani, 214 ATP) a triumfat în cadrul turneului internațional de tenis ATP „Ion Țiriac Challenger" de la Brașov, dotat cu premii totale de 75.000 de euro, învingându-l în finală pe kazahul Dmitri Popko în două seturi, cu 6-3, 7-5. Datorită acestui succes, Murkel Dellien va primi un premiu de 10.200 de euro și 75 de puncte ATP.

Finalistul la simplu, Dmitry Popko (27 ani, 222 ATP), a reuşit să se impună în faţa americanului Nicolas Moreno De Alboran, al doilea favorit, cu 6-7, 6-2, 6-2.

Titlul la dublu a fost câştigat de cuplul hispano-american Javier Barranco Cosano/Nicolas Moreno De Alboran, victorios în finala cu polonezii Karol Drzewiecki/Piotr Matuszewski, favoriţii numărul doi, cu 3-6, 6-1, 17-15.

Competiția, desfășurată între 30 iunie și 7 iulie 2024, la Baza Sportivă Olimpia Brașov, a reunit sportivi de top din primele 150 de poziții ale clasamentului mondial.

Cel mai bun rezultat al unui sportiv din România la această competiție a fost prezența în semifinalele probei de dublu a lui Alexandru Jecan, alături de S. Walkow, cei doi fiind învinși de câștigătorii trofeului.

„Felicitări câștigătorului și tuturor participanților pentru performanțele obțiunte. Revenirea turneului la Brașov după 10 ani a fost de bun augur și a demonstrat încă o dată importanța acestui oraș pentru tenisul românesc și internațional. Prin aceste turnee, oferim sportivilor români oportunitatea de a concura alături de jucători cu experiență internațională, ceea ce le permite să se dezvolte profesional și, în același timp, contribuie la creșterea nivelului tenisului în România", a declarat Ion Țiriac.

La ceremonia de premiere au participat Horia Tecău, Cosmin Hodor - directorul turneului, Adrian Veștea - Ministrul Dezvoltării, Malvina Cservenschi - creatoarea trofeului și Eric Lamquet - director ATP Tour Challenger.

Turneul „Ion Țiriac Challenger" face parte din circuitul Romanian Tennis Series, alături de turneul feminin WTA 125 Țiriac Foundation Trophy și alte 14 turnee ITF.

Partenerii evenimentului „Ion Țiriac Challenger": Fundația Țiriac, Hotel Aurelius Împăratul Romanilor, Consiliul Județean Brașov, Muzeul Județean de Istorie Brașov, Federația Română de Tenis, Kinetic Sport & Medicine și Țiriac Collection. Băutura oficială a turneului a fost oferită de Aqua Carpatica, iar partenerul de mobilitate a fost Țiriac Auto. Trofeul turneului a fost creat de Casa de Bijuterii Malvensky.