Ana Bogdan, Irina-Camelia Begu, Jaqueline Cristian și Monica Niculescu vor reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Paris 2024

05.07.2024

Lista completă de înscrieri pentru Jocurile Olimpice de Tenis Paris 2024 a fost confirmată joi, 4 iulie a.c., de către Federația Internațională de Tenis (ITF) - organizatorii evenimentului în numele Comitetului Olimpic Internațional (CIO).

Evenimentul Olimpic de Tenis se va desfășura pe zgură, la arenele de la Roland-Garros, timp de nouă zile, de sâmbătă, 27 iulie, până duminică, 4 august. Vor fi 12 terenuri de meci și 6 terenuri de antrenament, inclusiv Court Philippe Chatrier cu o capacitate de 15.000 și Court Suzanne Lenglen cu o capacitate de 9.000, ambele terenuri având acoperișuri retractabile.

Un total de 41 de națiuni vor fi reprezentate la Evenimentul Olimpic de Tenis, cu 184 de jucători concurând în cinci evenimente (simplu și dublu masculin și feminin, plus dublu mixt). 64 de jucători vor concura în ambele probe de simplu, în timp ce 32 de echipe vor participa la cele două probe de dublu. Înscrierile pentru evenimentul de dublu mixt cu 16 echipe vor fi stabilite miercuri, 24 iulie.

La acest eveniment sportiv major, România va fi reprezentată de Ana Bogdan, Irina-Camelia Begu, Jaqueline Cristian (la simplu feminin) și de perechile Irina-Camelia Begu / Monica Niculescu și Ana Bogdan / Jaqueline Cristian (la dublu feminin).

FRT le urează succes!