Echipele României, câștigătoare în fazele regionale ale Summer Cups pentru echipe U14!

01.07.2024

În următoarele șase săptămâni, 259 de echipe naționale din patru categorii de vârstă se vor lupta pentru titlul European Summer Cups, cea mai mare competiție de echipe de juniori din regiune. Evenimentul a început, în acest weekend, cu categoria de vârstă U14, cu 36 de echipe de băieți și 37 de fete care își dispută meciurile de calificare în opt locații diferite din Europa.

Din fiecare grupă de calificare, două echipe vor trece în fazele finale, desfășurate la Valencia (băieți) și Loano (fete) în perioada 5-7 iulie.

Cupele de vară 14 & Under contează ca și calificări europene pentru evenimentul ITF World Junior Tennis. Primele cinci echipe europene se vor alătura gazdei, Cehia, în finală.

La Suceava, echipa masculină a României a învins în primul tur Ucraina, scor 3-0, apoi Italia, scor 2-1, în semifinale și cu 2-1 contra Greciei, în finală. Echipa noastră a fost formată din Dorin Darius, Lucas Alexandru Miloș și Andrei Radu, căpitan fiind Manuel Nicolae.

La fete, la Istanbul, echipa noastră a trecut în primul tur, cu 3-0, de Bulgaria, apoi de Suedia, scor 2-1 și cu 3-0 în finala jucată contra Italiei. Echipa noastră a fost alcătuită din Maria Valentina Pop, Andreea Olariu și Alexia Maria Brabete, iar căpitan este Alexandra Damaschin.