Irina Begu a participat la evenimentul special Kids Day din cadrul turneului Irina Begu Trophy ITF WTT W15 Bucureşti - Raiffeisen Bank ITF Pro Circuit

18.06.2024

Irina Camelia Begu a participat marți, 18 iunie a.c., la Centrul Naţional de Tenis, la evenimentul special Kids Day din cadrul turneului Irina Begu Trophy (ITF WTT W15 Bucureşti - Raiffeisen Bank ITF Pro Circuit).

"Mă bucur să fiu aici din nou alături de aceşti copii în săptămâna de turneu. A trecut un an şi din nou Irina Begu Trophy este aici, în Bucureşti, şi sper eu să rămână cât mai mult", a spus Irina Begu.

Cei mai mulți dintre copiii prezenți la întâlnirea cu Irina participă, în această săptămână, la Campionatele Naționale Outdoor Individuale U10, competiție ajunsă în faza sferturilor de finală.

Irina Begu a declarat că tenisul românesc are potenţial şi speră ca acesta să reuşească să câştige din nou o medalie olimpică la Paris în această vară, după argintul cucerit la dublu de Horia Tecău şi Florin Mergea la Rio 2016.

"Horia şi Florin au câştigat o medalie la tenis la Rio în 2016... a fost un rezultat extraordinar. Am fost acolo la finala lor, a fost un meci pe care eu nu o să-l uit niciodată. Tenisul românesc are potenţial şi sper să câştige din nou o medalie olimpică. Pentru mine va fi a treia participare la Jocurile Olimpice şi mă bucur foarte mult că am reuşit să mă calific. A fost dorinţa mea şi de abia aştept să particip din nou. Momentan nu ştiu dacă voi fi şi la dublu... nu ştim exact cine s-a calificat. Dar când va ieşi lista voi şti şi eu mai multe. Eu mi-aş dori să fiu la Paris la deschidere pentru că sentimentul de a fi acolo la acel eveniment şi de a defila este unul deosebit", a explicat Begu, într-o întâlnire cu presa.

Faptul că se va juca pe zgură, la Roland Garros, este un avantaj, consideră jucătoarea română. "Cu siguranţă este un avantaj că se va juca pe zgură. Este suprafaţa mea preferată şi întotdeauna am avut rezultate bune la Roland Garros de-a lungul anilor. Sper eu ca şi de data aceasta zgura să fie un avantaj pentru mine", a precizat Irina.

La evenimentul de azi au fost prezenți Gabriel Moraru - Directorul General al Federației Române de Tenis și Cătălina Cristea - Directorul turneului Irina Begu Trophy (ITF WTT W15 Bucureşti - Raiffeisen Bank ITF Pro Circuit).