România are cei mai mulți sportivi calificați la Tennis Europe Junior Masters de la Monte-Carlo: Matei Todoran, Maia Ilinca Burcescu, Gabriel Ghețu, Diana-Ioana Simionescu, Alexia loana Tatu și Andrada Ekaterina Komarov

10.10.2022

Șase sportivi din România au fost confirmați ca fiind calificați pentru ediția 2022 a prestigioasei competiții Tennis Europe Junior Masters de la Monte-Carlo, pe baza celui mai recent clasament Race to the Masters, dat publicității luni, 10 octombrie a.c.

Aceștia sunt Matei Todoran (băieți, 14 ani), Maia Ilinca Burcescu (fete, 14 ani), Gabriel Ghețu (băieți, 16 ani), Diana-Ioana Simionescu, Alexia loana Tatu și Andrada Ekaterina Komarov (toate trei la categoria fete, 16 ani).

TENIS EUROPA JUNIOR MASTERS din acest an va avea loc, în perioada 26 - 28 octombrie 2022, la Monte Carlo, Monaco.
Jucătorii eligibili pentru această competiție sunt câștigătorul și finalistul de la Campionatele Europene de juniori din 2022 și cei mai buni șase băieți și fete clasați în Europa dintre ambele categorii de vârstă Under 14 și 16 ani.

Primii 8 băieți și fete din Europa cu vârsta de 14 și 16 ani și sub acestea vor fi primiți pentru al doilea an de Federația Monegască de Tenis pentru competiția de elită de final de sezon.

Pentru prima dată, o jucătoare este pe locul 1 în ambele categorii de vârstă din clasament: Alena Kovackova, din Republica Cehă, ea alegând să joace în competiția Under 16, oferind jucătoarei care se află pe locul nouă din lista fetelor Under 14 un loc în turneu. Lotul pentru băieți Under 14 cuprinde întregul Top 8, astfel încât atât turneele de Under 16 vor include 7 dintre primii 8 jucători, plus cei de pe locul 9 sau 10.

Cei 32 de jucători au avut un an productiv, jucând evenimentele Tennis Europe Junior Tour. Ei au călătorit prin Europa, câștigând experiență și strângând trofee: împreună, acești adolescenți au câștigat 82 de titluri de simplu și 1270 de meciuri.

La Masters vor fi reprezentate 18 națiuni, România aflându-se în fruntea listei cu 6 sportivi calificați, în timp ce Bulgaria, Croația, Cehia, Germania, Ungaria, Italia, Monaco, Norvegia, Serbia, Slovacia, Spania, Suedia, Turcia și Ucraina au toți unul sau mai mulți jucători pregătiți să concureze.

Tennis Europe Junior Masters de la Monte-Carlo, care are acoperire media mondială și este văzut ca evenimentul de cercetare pentru viitoarele vedete, va fi transmis în direct și difuzat la televiziunea națională monegasca. De asemenea, Tennis Europe va găzdui un eveniment pentru școli de juniori în asociere cu ATP, WTA și ITF, precum și alte evenimente secundare planificate pe parcursul săptămânii.

Fostii lideri mondiali Kim Clijsters și Rafael Nadal și-au încheiat cele mai bune sezoane pe circuitul Under 14, câștigând evenimentul în 1997 și, respectiv, 2000, în timp ce jucători precum Andy Murray, Alexander Zverev, Simona Halep și Belinda Bencic sunt foști medaliați.

Iată și lista completă a jucătorilor care s-au calificat la Tennis Europe Junior Masters de la Monte-Carlo:

Băieți, Under 14

Ivan Ivanov (BUL)
Nikola Bilozertsev (UKR)
Niels McDonald (GER)
Matei Todoran (ROU)
Diego Dedura-Palomero (GER)
Christopher Thies (GER)
Lenny Petit (MON)
Valentin Gonzalez-Galino (ESP)

Fete, Under 14

Ksenia Efremova
Mia Pohankova (SVK)
Julie Pastikova (CZE)
Kali Supova (SVK)
Sona Depesova (SVK)
Yuliya Perapekhina
Sofie Hettlerova (CZE)
Maia Ilinca Burcescu (ROU)

Băieți, Under 16
Nicolai Budkov Kjaer (NOR)
Timofei Derepasko
Antonio Voljavec (CRO)
William Rejchtmann Vinciguerra (SWE)
Mateusz Lange (POL)
Sergej Zivkovic (SRB)
Gabriel Ghetu (ROU)
Kerem Yilmaz (TUR)

Fete, Under 16
Alena Kovackova (CZE)
Diana-Ioana Simionescu (ROU)
Emiliia Kats
Noemi Maines (ITA)
Alexia Ioana Tatu (ROU)
Flora Farkaslaki Hints (HUN)
Andrada Ekaterina Komarov (ROU)
Tereza Krejcova (CZE).