Andrei Radu și Maria Valentina Pop, campionii României, după ce au câștigat CNI de vară U10 de la Centrul Național de Tenis

15.08.2020

Centrul Național de Tenis al Federației Române de Tenis a găzduit ediția 2020 a Campionatelor Naționale Individuale de vară U10, o competiție la care au participat cei mai buni jucători ai acestei categorii de vârstă.

La final, după meciuri spectaculoase, s-au impus doi dintre principalii favoriți.

În turneul de simplu al fetelor s-au întâlnit, în finală, favorita nr. 2, Maria Valentina Pop, de la AS CS AS Politehnica București, și favorita nr. 3, Ștefania Boroș, de la Club Sportiv Municipal Brăila.

Maria a câștigat medalia de aur după o victorie în două seturi, 5-4(1), 4-1, un frumos cadou pe care și l-a făcut de ziua onomastică.

În meciul pentru medalia de bronz s-a impus principala favorită a acestor Campionate Naționale, Andreea Olariu, de la CS Sport 4 Fun Timișoara, și tot în două seturi. A fost 4-1, 4-0, pentru Andreea în meciul cu favorita nr. 4, Veronica Cervac, de la CS Tenis Club Champion București.

Tot în două seturi s-a jucat și finala de simplu a băieților, în care s-au aflat fața în față capii de serie nr. 1 și 2.
Andrei Radu (nr. 2), și el de la CS Tenis Club Champion București, a trecut cu 4-1, 4-2, de principalul favorit,  Albert Ionuț Pipie, de la Tenis Club Stănică Craiova.

În fine, cel mai echilibrat meci al zilei finalelor, cel pentru medalia de bronz în concursul băieților, a fost câștigat cu 5-3, 1-4, 10-7, de Tudor Alexandru Preda, de la CSA Steaua București, cap de serie nr. 5, în fața favoritului nr. 6, Lucas Alexandru Milos, de la Clubul Sportiv Helios Timișoara.

Pentru ca această experiență a Campionatelor Naționale Individuale să rămână una de neuitat, ultima zi de concurs le-a adus jucătorilor un invitat-surpriză: Horia Tecău.

Campionul nostru a acceptat invitația conducerii FRT și a participat, alături de vicepreședinții George Cosac și Răzvan Itu, la festivitatea de premiere a Campionatelor Naționale Individuale de vară U10 - 2020.

Antrenorii federali Andrei Mlendea și Gabriel Moraru au fost directorii de turneu la CNI U10, Vlad Zdrențu a fost arbitrul principal, ajutat de tinerii arbitri Oana Irimescu, Iulia Ciurea și Mihai Ghețu.

Campionatele Naționale Individuale de vară U10 din acest an au beneficiat și de sprijin din partea partenerilor naționali ai Federației Române de Tenis, Zuzu Fit, Dorna și Original Gerovital Farmec.

REZULTATE FINALE SIMPLU FETE

REZULTATE FINALE SIMPLU BĂIEȚI